معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: افرادی که دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر هستند در صورت آموزش به یک فرد بیسواد، حدود 750 هزار تومان دریافت خواهند کرد و افرادی که تمایل به همکاری دارند میتوانند به ادارات آموزش و پرورش استان اصفهان مراجعه کنند.
محمد براتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، با اشاره به اجرای طرح سوادآموزی در استان اصفهان، اظهار کرد: عدم تمدید یا اخذ گواهینامه و پروانه کسب، قطع مقرری افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) یا سازمان بهزیستی، راهکارهای ارایه شده برای جذب بیسوادان 10 تا 49 سال است. در سرشماری سال 1390، 134 هزار نفر بیسواد در استان اصفهان شناسایی شدند.
وی ادامه داد: با توجه به این تعداد بیسواد، اداره آموزش و پرورش استان اصفهان به این نتیجه رسید که در صورت جذب 10 هزار نفر بیسواد در هر سال زمان زیادی میطلبد تا تمام بیسوادان جذب دستگاه آموزش شوند، بنابراین برنامهای برای سالهای 94 و 95 مبنی بر جذب بیسوادان استان طرح شد که برنامه دوسالانه نام گرفت.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان تصریح کرد: هیئت دولت نیز در مصوبهای خواستار شد بیسوادانی که رغبت و تمایلی برای تحت آموزش قرار گرفتن ندارند از ابتدای سال 1395 با روشهای متفاوتی جذب شوند.
براتی با بیان اینکه هدف اصلی برنامه دوسالانه سوادآموزی، مشارکت دستگاههای دولتی دیگر غیر از آموزش و پرورش در راستای اجرای این طرح بوده است، افزود: برخی از دستگاههای دولتی از جمله سازمان جهادکشاورزی، سازمان زندانها، کمیته حضرت امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، سازمان جنگلها و مراتع، و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توافق نامهای برای همکاری با آموزش و پرورش دارند که بر همین مبنا در برنامه دوسالانه برای این سازمانها سهمی برای سوادآموزی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: این سازمانها در شناسایی، جذب و آموزش بیسوادان با اداره آموزش و پرورش همکاری خواهند کرد و کارمندان دولت که تا قبل از سال 1394 اجازه فعالیت در برنامههای سوادآموزی را نداشتند، با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اداره کلاسهای سواد آموزی توسط کارمندان در ساعات غیر اداری، این اجازه را خواهند داشت.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: با توجه به این مصوبه، اداره آموزش و پرورش در دو سال 15 هزار سهمیه برای این دستگاهها در نظر گرفته است و آنها باید هر سه ماه گزارشی از فعالیت خود به استانداری ابلاغ کنند.
براتی در خصوص میزان اعتبار تعلق گرفته به این طرح، گفت: برای 15 هزار نفر در طی دو سال 750 هزار تومان در نظر گرفته شده است و تنها کمبودی که در اجرای طرح وجود دارد انگیزه نداشتن افراد برای آموزش دیدن است؛ افراد بیسواد شناسایی شدهاند، دستگاههای مربوطه آماده همکاری با آموزش و پرورش هستند، اما این افراد رغبتی برای حضور در کلاسها ندارند.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان از شناسایی همه افراد فاقد سواد در شهرستان تیران و کرون خبر داد و گفت: در شهرستان تیران و کرون صد در صد اولیا بیسواد شناسایی شدهاند و در شهرستان فریدون شهر با توجه به جمعیت بالا، تراکم افراد بیسواد بیشتر است و تاکنون 96 درصد بیسوادان شناسایی شدهاند.
براتی با اشاره به اینکه در سایر شهرستانها نیز به تدریج برای شناسایی افراد واجد شرایط سوادآموزی اقدام شده است، افزود: در شهرستان اصفهان بیشترین تراکم بیسواد در خمینی شهر و ناحیه چهار آموزش و پرورش وجود دارد.
وی با بیان اینکه مدارس آموزش و پرورش استان برای آموزش بیسوادان در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: مدیران مدارس مکلفاند در بحث سوادآموزی و اجرای این طرح همکاری لازم را داشته باشند و آموزش دهندگان از بخش خصوصی تأمین خواهند شد.
نظرات
لینک RSS این نظر